Bayer Leverkusen gästade Göteborg

Tillbaka

Det råder fotbollsfeber i Göteborg och bäst går det för klubben BK Häcken som med imponerande framgångar har kvalificerat sig för Europa League på herrsidan och Champions League på damsidan.

Inför den avgörande gruppspelsmatchen mot det tyska storlaget Bayer Leverkusen, valde klubben att ta med både ledning och sponsorer till Sverige. I samarbete med vår partner, Amaze, fick vi äran att guida lagets ledning och sponsorer genom deras vistelse.

Att presentera Göteborg från sin bästa sida i november, när regnet ofta är horisontellt, är en utmaning i sig. Trots våra förberedelser överraskade Göteborg oss med ett snökaos och en decimeter snö när gästerna anlände. Detta blev startskottet för en fantastisk vinterupplevelse i staden.

Under den första dagen ledde vi gruppen upp till Skansen Kronan, där de avnjöt ett klassiskt julbord i slottsmiljö med en hisnande utsikt över det snötäckta Göteborg. Nästa dag inleddes med en utsökt frukost på Clarion Hotel Post, följt av en minnesvärd stadsutflykt i en amfibiebuss. Vi stannade för en öl på Kajutan i Saluhallen innan vi njöt av lunch på den välrenommerade Restaurang Kometen.

På eftermiddagen delade vi upp gruppen så att några kunde utforska ölets värld på Poppels Bryggeri medan andra styrde kosan mot Tjolöholms Julmarknad för en känsla av julmagi.

Dagen kulminerade i en spännande fotbollsmatch där ett kämpande BK Häcken snabbt avklarades med 2-0 innan det var dags att ta farväl och flyga hem.

I projektet arbetade vi med…

Research, bokning, logistik och genomförande